Vandmangel 2018

Døjringe Vandværk må endnu engang bede om, at der holdes igen med vandforbruget. 

I tre uger har vore 2 boringer kørt uafbrudt, stadig med lav vandstand og af og til med trykfald. Vi kan ikke nå at fylde lagertanken om natten, hvor forbruget plejer at være lavt. I øjeblikket har vi om natten et forbrug på 150 m3, hvilket er flere gange normalen. 

Vi vil bede jer være opmærksomme på et eventuelt ledningsbrud på vore vandføringer hos jer selv eller rundt om i området. Det viser sig som enten et vådt område, hvor vandet måske også kommer op ad jorden eller måske en have, grøftekant eller mark, hvor planterne ikke ser ud til at lide af tørke. Opserverer du sådan et område bedes du kontakte en fra bestyrelse. Se under fanebladet “Bestyrelse”.

Vandværket vil ligeledes selv sætte en undersøgelse i gang vedr. ledningsbrud på ledningsnettet.

Det store vandforbrug om natten kan resultere i, at vi stopper udpumpningen om natten. Det er dog noget, som vi helst vil undgå!

Hvad gør vandværket:

  • Vi har igangsat en ny tredje boring for at øge oppumpningskapaciteten; men det tager desværre meget administrativ tid at få en godkendelse til at foretage denne vandindvindingsudvidelse. Men arbejdet er i gang og skulle også på langt sigt sikre en mere stabil vandforsyning.
  • Vi vil akut forsøge at øge pumpekapaciteten i den ene af vore 2 eksisterende boringer. Forsøget sker indenfor få dage.
  • Og endelig fra torsdag d. 26. juli 2018 vil tankvogne i en periode fylde vor lagertank og dermed umiddelbart sikre forsyningssikkerheden.

Vi håber ALLE forbrugere kan se alvoren i dette, og at vi har ALLES forståelse for at undgå unødigt brug af vand.


Udgivet

i

af

Tags: